Костов остава начело на "Левски": Не може плакатът "Сираков вън" да е на стадиона

"Най-голямата ми грешка беше за мача с "Лудогорец", призна наставникът на "сините"

01.05.2024 | 15:44 Редактор: Искра Ангелова

Старши треньорът на Левски Николай Костов няма да подава оставка. На извънредна пресконференция поднесе своите извинения на медиите за агресивното си поведение, отрече да е имал спорове с играчите на полувремето в дербито срещу ЦСКА и коментира причините за слабите резултати. 

"Дали сме си време със Сираков. Не съм освободен. Не става така - треньорът си тръгва и всичко наново. Защитавам интересите на хората, с които работя. Сигурен съм, че всички те вярват в мен. Винаги съм имал разбирателство с Наско Сираков. Той е много опитен и вижда по-далеч от другите. Доста години е управлявал футболния отбор. Не може плакатът "Сираков вън" да е на стадиона цяла година. Не го разбирам това нещо", заяви той в началото.

Костов отрече информациите да е имали скандали по време на почивката на Вечното дерби с ЦСКА, загубено с 1:3.

Той каза още, че първите 5 месеца начело на "сините" е работил с един отбор, а сега с друг. "Не се срамуваме. Не всичко беше толкова лошо, колкото излиза като внушения в обществеността. При затруднения, веднага настъпва атака, която влияе на целия отбор и клуб. Това не е оправдание, искам да защитя играчите и хората, с които работим - треньорски щаб, медицински щаб, ръководители, даже и администрацията", поясни той.

Треньорът на "сините" Костов посочи и най-голямата си грешка. Костов заяви, че не е трябвало да изкарва Карлос Охене при тежката загуба с 1:5 от "Лудогорец" в Разград преди месец. Халфът беше на косъм от втори жълт картон и в 48-ата минута отстъпи мястото си на Асен Чандъров. 

"Най-голямата ми грешка беше за мача с "Лудогорец". Може би малко се увлякох, може да съм надценил нашия отбор или подценил "Лудогорец". На почивката трябваше да сменя Охене. Всички дойдоха на главата ми и казаха, че ще бъде изгонен. Вместо да следвам инстинктите си, жертвах Охене и го смених. И стана нарушен баланс в нарушен баланс", призна Николай Костов.

Той коментира и казуса с Пламен Андреев.

"Време е Пламен Андреев да възмъжее. Голям мъж е, стига сме го оправдавали. Трябва да започне да пази по мъжки. Когато дойдохме на работа, анализът показа, че има слаба резултатност на вратарите, т.е., вратарски грешки. Попитаха ни дали искаме нов вратар, но искаме да налагаме него. Не обясних правилно нещата за него преди дербито с ЦСКА. Вече имаме оферти за Пламен Андреев. Причината за слабите резултати са нарушаването на баланса", категоричен бе наставникът на "Левски".

Снимка: Lap.bg.