С голове на Винисиус "Реал" (Мадрид) докопа 2:2 срещу "Байерн" в Мюнхен

Всичко в полуфиналната класика на Шампионската лига ще се реши следващата сряда

01.05.2024 | 06:38 Редактор: Вяра Димова

"Реал" (Мадрид) докопа 2:2 срещу "Байерн" в Мюнхен и всичко в полуфиналната класика на Шампионската лига ще се реши следващата сряда в испанската столица. 

Баварците имаха предимство през повечето време, като особено сериозно то бе в първите минути, когато обаче те не успяха да се разпишат. Кралският клуб използва първата си възможност и водеше на почивката, скоро след нея се стигна до пълен обрат, след  което все пак с късна дузпа "Реал" стигна до равенството. 

Началото бе ударно за "Байерн", защото преди да е изминала и минута Кейн изведе Сане в наказателното поле и крилото стреля с удобния си ляв крак, но Лунин изби с крак и спаси отличната ситуация. Малко по-късно Сане върна жеста като намери англичанина, който стреля право във вратаря. 

"Реал" се окопити и в 24-ата минута удари здраво, при първата си опасна атака. Тони Кроос даде фантастично извеждащо подаване към Винисиус, който от чисто позиция стреля спокойно покрай Нойер и даде предимство на гостите

В 53-ата Сане получи отдясно, напредна към наказателното поле и с мощен удар в близкия ъгъл изненада Лунин за 1:1. Докато гостите се чудят какво става, Мусиала нахлу в наказателното поле и бе препънат от Лукас Васкес. Кейн не трепна от бялата точка и направи 2:1 в 57-ата минута, с 43-ия си гол във всички турнири за кампанията. 

В 82-ата минута "кралете" стигнаха до дузпа. Ким задържа и свали на земята Браим Диас и Винисиус не остави шансове на Нойер, правейки резултата 2:2, а до края никой не стигна до триумфа.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС