Важен играч напуска "Милан" в края на сезона

Симон Кяeр си тръгва от Милано след четири години и половина

30.04.2024 | 20:08 Редактор: Вяра Димова
Важен играч напуска

Симон Кяeр ще напусне "Милан", когато договорът му изтече в края на сезона. Той е свободен да си намери нов клуб, а бъдещето му може и да не бъде изяснено до края на Европейското първенство, коментира пред вестник "Болд" (Копенхаген) агентът му Микел Бек.

Кяер, който е и капитан на националния отбор на Дания, си тръгва от Милано след четири години и половина. Неговата кариера започна в "Мидтиланд", продължи в "Палермо", "Волфсбург", "Рома", "Лил", "Фенербахче", "Севиля", "Аталанта" и сега е в "Милан".

Той пристигна при "росонерите" малко случайно под наем през 2020 година и също толкова случайно в един и същи трансферен период със Златан Ибрахимович. Двамата скандинавци прибавиха доста опит и класа в редиците на "Милан", който по това време беше в долната част на класирането. След края на наема получи постоянен договор и от този момент до днес записа 120 мача с фланелката на "червено-черните".

"Договорът изтича това лято и тогава Симон ще напусне "Милан". В това няма драма и страните се разделят в добро взаимно разбирателство", казва Микел Бек.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС