"Барселона" обърна "Валенсия" с голово шоу на Левандовски

Тимът на Шави се завърна на второто място в Ла Лига

30.04.2024 | 07:01 Редактор: Искра Ангелова

"Барселона" победи с 4:2 гостуващия "Валенсия" в мач от 33-ия кръг на Ла Лига. Тимът на Шави Ернандес беше затруднен максимално от гостите и трябваше да обръща резултата, за да стигне до трите точки. 

Фермин Лопес даде аванс за каталунците в 22-ата минута, но след това след грешки на Тер Стеген и Роналд Араухо "прилепите" обърнаха развоя с голове на Уго Дуро (27) и Пепелу (38) от дузпа. В края на полувремето гостите останаха с човек по-малко, след като вратарят Георги Мамардашвили беше изгонен с директен червен картон след намесата на ВАР. 

През втората част каталунците натиснаха сериозно и в крайна сметка след три гола на Роберт Левандовски (49, 82, 90+3) си осигуриха победата. Така полякът, който в последно време беше критикуван за представянето си, увеличи сметката си в Ла Лига на 16 гола. Повече имат Александър Сьорлот и Джуд Белингам - по 17, а водещ реализатор в първенството е Артьом Добвик с 19. 

По-важна за каталунците обаче бе победата. С нея "Барселона" се завърна на второто място с актив от 73 точки, с две повече от "Жирона". В следващия кръг тимът на Шави гостува именно на сензацията в Ла Лига този сезон. "Реал" (Мадрид) води убедително с 84 точки, докато "Валенсия" е 8-и с 47.

Снимка: БГНЕС