Балъков поведе "Локо" (Сф) към спасението след успех над "Хебър"

Столичани спечелиха с 2:0 в Пазарджик

28.04.2024 | 17:33 Редактор: Беатрис Младжова

Дебютът на Красимир Балъков започна с победа начело на "Локомотив" (София). "Железничарите" победиха с 2:0 като гост "Хебър" (Пазарджик) в двубой от 31-ия кръг на efbet Лига. След две поредни загуби "Локомотив" добави 3 точки към актива си и събра 33 на 12-ото място във временното класиране, на 2 точки зад 11-ия "Берое".

Успехът бе шести като гост и общо девети за столичани. Тимът на "Хебър" претърпя трето поредно поражение и заема 14-а позиция с 30 точки в актива си.

С успеха на "Локомотив" над "Хебър", отборът на "Етър" (Велико Търново), който е последен, 16-и в класирането с 14 точки, вече нямаше шансове да запази мястото си в българския футболен елит.

Стив Траоре реализира двете попадения за гостите от София в 10-ата и 80-ата минута. В седмата минута на срещата в Пазарджик Траоре центрира в наказателното поле на "Хебър", след което Диого Тешейра отправи удар с глава, но прати топката вляво от вратата на домакините.

В 61-ата минута Траоре падна в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Атанас Кабов и получи жълт картон за симулация. В 80-ата минута нападателят на гостите овладя топката и стреля от границата на наказателното поле, правейки резултата 2:0 след като топката се отби от главата на Жоао Сеско, а футболистите пред вратаря Петър Дебърлиев му попречиха да реагира точно.

В следващия кръг от Трета лига в efbet Лига за отбора на "Хебър" предстои гостуване на "Ботев" (Враца), а за "Локомотив" (София) – на "Етър" (Велико Търново).

Снимка: lap.bg