Индзаги донесе 20-а титла за "Интер", клубът слага втора звезда над емблемата

"Нерадзурите" убедително спечелиха Скудетото

23.04.2024 | 08:13 Редактор: Тодор Петров

Шампионската титла на "Интер" под ръководството на Симоне Индзаги означава, че за трета поредна година Серия А е спечелена от треньор, който никога преди това не е печелил Скудетото. "Нерадзурите" водиха от началото до края на този сезон и титлата им никога не е изглеждала под въпрос, след като спечелиха директните двубои с "Ювентус". 

Снощи те победиха с 2:1 градския съперник "Милан" и вече са сигурни шампиони. Това е 20-а титла за "Интер", което означава и втора звезда на емблемата.

По този начин Индзаги получава първия си трофей в Серия А като треньор, след като го спечели като играч за "Лацио" през 1999-2000 г. Той продължава тенденцията от последните сезони. Преди него Лучано Спалети никога не беше печелил титлата в Серия А, но го направи с "Наполи" през 2022-23 г. Същото направи и Стефано Пиоли година по-рано, когато най-накрая получи първата си титла в Серия А с "Милан" през 2021-22 г.

Антонио Конте е единственият треньор през последните пет сезона, който е спечелил Скудетото, но не за първи път, като преди това Маурицио Сари също взе за първи път титлата в Италия с "Ювентус" през 2019-20 г., припомня gol.bg.

Снимка: БГНЕС