Рафаел Надал потвърди участие на "Лейвър къп"

Той ще се се проведе в Берлин между 20 и 22 септември

22.04.2024 | 14:49 Редактор: Беатрис Младжова
Рафаел Надал потвърди участие на

Носителят на 22 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал ще бъде част от отбора на Европа на турнира "Лейвър къп", който трябва да се проведе в Берлин между 20 и 22 септември, съобщиха организаторите, цитирани от Франс прес.

През 2022 година "Лейвър къп" бе последният официален турнир на легендата Роджър Федерер и Надал, който бе контузен, успя да играе на двойки редом до най-големия си съперник. Двамата приключиха мача в Лондон със сълзи.

"Надал се присъединява към сънародника си и номер 3 в света Карлос Алкарас, №4 Даниил Медведев и №5 Александър Зверев в тима на Европа, който ще се опита да спечели купата под ръководството на капитана Бьорн Борг", заявиха организаторите.

Надал обяви, че е "много щастлив" да участва за четвърти път в състезанието, на което бе дадено старт от Федерер през 2017, което противопоставя европейските играчи на Отбора на останалия свят, който е воден от капитана Джон Макенроу.

"На този етап на кариерата ми искам наистина да се възползвам от всички възможности", добави Надал, който заради серия от контузии не е печелил трофей от 14-ата си титла на "Ролан Гарос" през 2022 г. и почти не е играл след това. 

Тази седмица левичарят от Манакор ще участва на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, припомня БНР.

Снимка: БГНЕС