"Ливърпул" се сгромоляса срещу "Кристъл Палас" и се отдалечи от титлата

Мърсисайдци паднаха с 0:1 на "Анфийлд"

14.04.2024 | 18:24 Редактор: Деси Николова

"Ливърпул" направи и невъзможното, за да изпусне лидерството във Висшата лига. Отборът на Юрген Клоп се срина у дома допускайки загуба с 0-1 от борещия се за спасение "Кристъл Палас". За този резултат "допринесоха" и безбройните пропуски на играчите в червено, така и стабилните намеси на вратаря на гостите Дийн Хендерсън и защитата пред него.

Двубоят започна не по вкуса на домакините, когато многоходова акция отляво намери непокрит в малкото наказателно поле Еберичи Езе и той хладнокръвно откри в полза на "Палас". "Орлите" можеха да удвоят само четири минути по-късно, когато подхлъзване на Ван Дайк позволи на Жан-Филип Матета да се откъсне срещу Алисон и да го прехвърли, но със сетни сили Робъртсън успя да избие топката от голлинията.

Това стресна футболистите на Клоп, които се активизираха и можеха бързо да изравнят след разбъркване в наказателното поле, но ударът на Ватару Ендо се отби в напречната греда. Натискът на домакините продължи и след меко центриране отляво Диас засече топката с удар във въздуха, но Хендерсън реагира майсторски, избирайки в корнер. Пет минути по-късно отново вратаря на Кристъл Палас блесна спасявайки удар по диагонала на Мохамед Салах.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС