Сираков: За пръв път от над 15 години "Левски" не дължи нито една стотинка главница към НАП

""Дължа огромно извинение на треньорското ръководство", заяви мажоритарният собственик на "сините"

10.04.2024 | 12:53 Редактор: Искра Ангелова

Оптимизъм в "Левски" след пресконференцията , която даде ръководството - сините са на път да спечелят най-важния си мач.

"Левски" е на път да спечели най-важния си мач - този срещу задълженията и опасността от фалит, гарантира мажоритарният собственик и президент на футболния клуб Наско Сираков на пресконференция днес. Той обясни, че за една година "сините" са платили близо 13 милиона лева задължения и към днешна дата не дължат дори и стотинка по главници.

"За последната една година ПФК "Левски" е платил по изпълнителното дело, т.нар. "главница", 6 342 000 лв. Искам да кажа на всички левскари, че в момента, за първи път от повече от 15 години, "Левски" не дължи нито една стотинка главница, която да носи каквито и да е лихви", заяви Сираков на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

"Миналата година по това време ни се трупаха по 2 500 лв. на ден лихви към Националната приходна агенция (НАП). Освен това, по текущи задължения за тази една година са заплатени 4 004 000 лв. Други два милиона и половина са заплатени за просрочени задължения към доставчици. Това са общо близо 13 милиона лева. Искам да кажа, че за това нашата скамейка е къса и играем с 13-14 човека. Когато излязат четирима от тях, това е ужасяващ удар за отбора. Това няма да се повтори вече. По първостепенната задача, която си поставихме преди една година, се справихме блестящо. Това е заслуга не само на служителите на клуба, но и на огромна част от "синята" общност. Най-важният мач на "Левски" е срещу НАП и сме напът да го спечелим", допълни той.

"Дължа огромно извинение на треньорското ръководство, въпреки че те знаеха при какви условия ще работят. Гарантирам им, че никога повече няма да се наложи треньорът на "Левски" да поглежда към пейката и да вижда един или двама футболисти, с които може да промени нещо в мача", коментира още Сираков.

"През май ще вземем минимум петима нови футболисти и за всеки продаден ще има ново попълнение. Работи се сериозно по селекцията и за да сме конкурентни, ще ни бъдат нужни минимум 18 футболисти. Пак повтарям, че нашата основна задача беше да премахнем угрозата "Левски" да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм, че такава угроза вече няма", завърши той.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.