"Арсенал" и "Байерн" сътвориха зрелище, всичко ще се реши в Германия

Двата тима завършиха наравно

10.04.2024 | 07:04 Редактор: Вяра Димова

"Арсенал" и "Байерн" (Мюнхен) направиха 2:2, за да оставят развръзката от 1/4 финала в Шампионската лига за реванша в Германия другата седмица.  Германците показаха класата си и обърнаха резултата след ранно изоставане, но домакините все пак се спасиха от загуба през второто полувреме. 

"Артилеристите" действаха малко по-активно, но като цяло резултатът бе справедлив на фона на показаното и за втория мач има доста неизвестни.

Началото бе с предимство за лондончани, като в 7-ата минута Мартинели стреля неточно, за да се стигне обаче до 12-ата, когато "артилеристите" поведоха. Уайт и Сака комбинираха отлично на фланга, за да може защитникът да изведе нападателя, който прати топката по страхотен начин в далечния ъгъл.

В 16-ата минута англичаните трябваше да вкарат отново, когато Хаверц намери Уайт на чиста позиция, но останал сам  срещу Нойер, макар и по диагонала, бранителят стреля в тялото на стража. Веднага след това "баварците" изравниха. Габриел даде лошо подаване, което Сане пресече, след което подаде зад гърба на Райс към Горецка. Той пък забеляза движението на Гнабри, който получи и реализира с удар през краката на вратаря. 

В 30-ата минута "Байерн" спечели и дузпа. Сане проби мощно и в наказателното поле бе препънат от Салиба. Хари Кейн бе категоричен от бялата точка, за да даде предимство на германците и да смълчи "Емиратс".

Минути по-късно Уайт спря Сане с важен шпагат, когато изглеждаше, че голът е сигурен. Това беше наистина фантастична намеса. До почивката нямаше положения и паузата дойде при предимство за германците. 

В средата на второто полувреме Артета очаквано пусна Жезус и Тросар и това се оказа важно, защото двамата комбинираха за изравнителния гол. 

В последните секунди Сака опита да спечели дузпа, предизвиквайки контакт с вратаря Нойер, но реферът правилно не отсъди такава и така мачът завърши 2:2. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС