Съдът спря вписването на Георги Иванов като президент на БФС

Заради жалбата се спира и вписването на новия Изпълнителен комитет

08.04.2024 | 17:53 Редактор: Беатрис Младжова
Съдът спря вписването на Георги Иванов като президент на БФС

Съдът спря вписването на Георги Иванов - Гонзо като нов президент на Българския футболен съюз. Причината е подаването на искова молба от аматьорския футболен клуб "Скравена", който днес е завел дело в съда въз основа на решения конгрес, проведен на 15 март 2024 г., което молителят счита за незаконосъобразно и противоречащо. 

Иванов спечели изборите за нов президент на централата на конгреса в средата на март, а в края на миналата седмица подаде документи, за да бъде вписван като представляващ дружеството, както и да бъде вписан новият Управителен съвет (Изпълком). От решението на СГС става ясно, че "Скравена" подава жалба, тъй като счита за "незаконосъобразни и противоречащи на Устава" решенията от извънредния конгрес на 15 март. От аматьорския клуб искат отмяна на всички решения, взети на конгреса, но не става ясно какви точно са възраженията на "Скравена" срещу проведения конгрес.

Решението за спиране на вписването на Иванов и новия Изпълком може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в едноседмичен срок.

По този начин като изпълняващ длъжността президент продължава да бъде вписан Михаил Касабов. При евентуално дело по жалбата на "Скравена" може да се стигне до сериозно забавяне с вписването на Иванов и новия Изпълком в Търговски регистър.

Снимка: lap.bg