Николай Костов изброи причините за загубата от ЦСКА

"Липсваше ни скорост в атаката, липсваше ни Марин Петков", заяви треньорът на "сините"

07.04.2024 | 18:00 Редактор: Толя Стоянова

Отборът на ЦСКА не е изненадал сините по никакъв начин, обясни старши треньорът на Левски Николай Костов след днешното поражение с 0:2 във Вечното дерби. Той посочи две причини за загубата, пое вината пред феновете и поднесе извиненията си.

"Мога да кажа, че това, което очаквахме от ЦСКА, това и стана. Дълги подавания, търсене на единоборства, гонене на втора топка – говорихме го това преди мача в съблекалнята. Мисля, че причините за загубата са две – едната е, че в предни позиции не създадохме напрежение за противника и губехме лесно топката. И втората е нелепият първи гол за ЦСКА. Това е и основната причина днес за поражението. Мисля, че играчите бяха достатъчно концентрирани, не съм имал усещане за напрежение. Липсваше ни скорост в атаката, липсваше ни Марин Петков", обясни Николай Костов.

Попитан беше и дали отборът е изморен, защото така е изглеждал и след поражението в Разград.

"След като са бягали 90 минути, няма как да не са изморени, борба, битка, втора топка. Мисля, че генерално отборът се представя под възможностите си в тези дербита. За бъдещето искам да кажа, че трябва да сме благодарни на това, което имаме. А имаме млади и добри играчи, които могат да променят нещата. Според мен, на първо място, не бива да се правят сериозни отрицателни изводи от този мач. Въпреки че знам какво е в душите на привържениците", каза той.

Снимка: Lap.bg