"Ливърпул" е фаворит за титлата във Висшата лига на Англия

На това мнение са Пеп Гуардиола и Рой Кийн

01.04.2024 | 15:29 Редактор: Тодор Петров

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола определи "Ливърпул" като фаворит за титлата във Висшата лига след нулево равенство срещу третия претендент "Арсенал". Отборът на Юрген Клоп, който успя да обърне "Брайтън" до 2:1, вече води с две точки пред "артилеристите" и с три пред "Сити".

"Този, който е първи, винаги е фаворит". "Арсенал са втори, а ние сме трети. Титлата не е в ръцете ни. Всичко, което можем да направим, е да мислим за мача с "Астън Вила". Винаги, когато сме били на върха във Висшата лига, сме били фаворити. Всичко беше в ръцете ни, сега не е. Просто е", коментира испанецът.

"Ливърпул" вече е фаворит за титлата в Англия, твърди и бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" и настоящ анализатор на Sky Sports Рой Кийн.

"За мен лично "Ливърпул" е фаворит. В момента поставям "Арсенал" на второ място сред фаворитите заради головата им разлика. При "Сити" има контузии и натоварване от мачовете в Шампионската лига, както е и при "Арсенал", така че за мен те са на трето място", заяви той, цитиран от Sky Sports и БТА.

"Във всеки мач на "Ливърпул" виждам само един или два проблема, които евентуално имат. Те обаче създават толкова много положения, че така или иначе ще вкарват много голове. Това съм го казвал и за "Сити", но от видяното напоследък бих заложил на "Ливърпул", обясни Кийн.

Снимка: БГНЕС