"Ливърпул" с нов успех във Висшата лига след обрат над "Брайтън"

Мохамед Салах оформи и крайното 2 на 1

31.03.2024 | 19:09 Редактор: Вяра Димова

"Ливърпул" победи с 2:1 "Брайтън" в мач от 30-ия кръг на Висшата лига. "Червените" стигнаха до успеха с поредния си обрат през сезона.

Дани Уелбек откри резултата за гостите още в началото, но Луис Диас изравни в средата на първото полувреме. Звездата Мохамед Салах вкара победния гол за "мърсисайдци", които пропуснаха да стигнат и до по-изразителен резултат. Тимът на Юрген Клоп излезе на първо място във временното класиране, като има съответно четири и три точки повече от "Манчестър Сити" и "Арсенал", които излизат малко по-късно днес един срещу друг в дербито на кръга.

"Чайките" клъвнаха домdканите още във 2-а минута. Адингра проби отляво и подаде на Уелбек, който първоначално не успя да овладее, но след рикошет топката отново се върна при него и със страхотен шут от границата на наказателното поле откри резултата.

В 65-ата минута Собослай подаде хитро в пеналта на Салах, който беше точен за 2:1 с левия крак. Малко по-късно "мърсисайдци" вкараха за трети път чрез Диас, но голът бе отменен заради засада.

Снимка: БГНЕС