Два гола на Родриго срещу "Атлетик" (Билбао) донесоха победата на "Реал" (Мадрид)

Така "кралете" крачат мощно към шампионската титла

01.04.2024 | 07:23 Редактор: Деси Николова

"Реал" (Мадрид) срази с лекота с 2:0 коравия отбор на "Атлетик" (Билбао) в среща от 30-ия кръг на Ла Лига и лети уверено към титлата в Испания. С този успех "лос бланкос" възстановиха преднината си на върха пред преследвача Барселона.

В герой за "кралете" се превърна Родриго. Той грабна шоуто на "Сантяго Бернабеу" при отсъствието на Винисиус, реализирайки и двата гола за домакините. Той сложи край на головата си суша, след като в предишните пет мача не се разписа. Сега обаче Родриго блесна с 2 страхотни попадения. Бразилецът първо откри резултата в 8-ата минута, а след това узакони победата на "лос бланкос" в 73-ата минута.

Така "Реал" (Мадрид) крачи мощно към шампионската титла. Селекцията на Карло Анчелоти събра актив от 75 точки на първото място във временното класиране. "Кралете" възстановиха аванса си от 8 точки пред втория Барселона. "Лъвовете" от Билбао засега запазват мястото си в зона Шампионска лига. Те са 4-ти с 56 пункта, но преднината им е само 1 точка пред "Атлетико" (Мадрид), който е пети.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС