Късен гол прати "Тотнъм" в топ 4, "Бърнли" изненада "Челси"

"Лутън" остава в зоната на изпадащите

30.03.2024 | 19:50 Редактор: Искра Ангелова
Късен гол прати

"Тотнъм" се изкачи временно на четвъртото място в класирането на английската Висша лига, след като преодоля трудно новака "Лутън" с 2:1 в среща от 30-ия кръг на първенството.

Тахит Чонг изведе "шапкарите" напред в резултата след 180 секунди, отправяйки прецизен шут с левия крак. След почивката обаче възпитаниците на Анге Постекоглу стигнаха до пълен обрат след автогол на Иса Каборе и победно попадение на Хюн Мин Сон, като голът на корееца падна в 86-та минута.

С успеха "шпорите" са временно четвърти с 56 точки - толкова има и петият "Астън Вила", който по-късно днес е домакин на "Уулвърхемптън". "Лутън" остава в зоната на изпадащите с 22 пункта - толкова има и "Нотингам Форест", който е точно над чертата. В следващия кръг играчите на Роб Едуардс са гости на борещия се за титлата "Арсенал", а "Тотнъм" гостува на "Уест Хям" в лондонско дерби, информира БГНЕС.

В друг двубой "Челси" не успя да спечели домакинството си на "Бърнли", въпреки че игра цяло второ полувреме с човек повече на терена. Мачът на "Стамфорд Бридж" завърши 2:2. Коул Палмър откри от дузпа в края на първото полувреме, като Лоренц Асиньон получи втори жълт картон при ситуацията, а мениджърът Венсан Компани също бе изгонен, след като изрази бурно недоволството си от съдийското решение.

След почивката обаче "виненочервените" се пребориха за точката след попадения на Джош Кълън и Дара О'Шей, а между тях Палмър вкара втория си гол за "сините".

Снимка: БГНЕС