"Нюкасъл" обърна "Уест Хям" от 1:3 до 4:3 в луд мач

Антъни Гордън от домакините си изкара втори жълт картон

30.03.2024 | 17:02 Редактор: Искра Ангелова

"Нюкасъл" удари "Уест Хям" с 4:3 пред собствена публика в истински трилър от 30-ия кръг на английската Висша лига. На "Сейнт Джеймсис Парк" "свраките" поведоха рано-рано чрез Александър Исак, който бе точен от дузпа в 7-та минута. До почивката обаче възпитаниците на Еди Хау вече бяха догонващи в резултата след попаденията на Михаил Антонио и Мохамед Кудус.

В началото на второто полувреме Джаред Боуен покачи на 3:1, но в заключителния четвърт час всичко се обърка за играчите на Дейвид Мойс. "Чуковете" първо инкасираха втори гол от Исак, като шведският нападател реализира нова дузпа, този път отсъдена за нарушение на влезлия от пейката Калвин Филипс. Скоро след това Исак асистира на резервата Харви Барнс, който възстанови паритета, а след това отново бившият играч на "Лестър" ликува заедно със съотборниците си след страхотен шут, който не остави шансове на Лукаш Фабиански, заменил Алфонс Ареола за старта на вторите 45 минути, информира БГНЕС.

В добавеното време Антъни Гордън от домакините си изкара втори жълт картон за разкарване на топката и така остави "джордитата" в намален състав, но гостите така и не намериха сили да стигнат поне до равенство, въпреки че имаха изгодно положение чрез Томаш Сучек, който не съумя да оползотвори добро центриране на Кудус. Така Мойс и компания загубиха визитата си и остават с 44 точки на седмата позиция - с пункт по-малко и позиция по-надолу в класирането е "Нюкасъл", който има мач в резерв спрямо "чуковете".

В следващия междинен кръг "свраките" са домакини на борещия се за оцеляване "Евертън", а "Уест Хям" посреща "Тотнъм" в лондонско дерби.

Снимка: БГНЕС / Архив