Синер разгроми Медведев в Маями и детронира руснака

Очаква Григор Димитров или Александър Зверев

29.03.2024 | 23:05 Редактор: Деси Николова
Синер разгроми Медведев в Маями и детронира руснака

Яник Синер е първият финалист на тазгодишния Мастърс турнир в Маями. Италианецът достигна до мача за трофея след като победи категорично Даниил Медведев в повторение на миналогодишния заключителен сблъсък във Флорида. Съперничеството между двамата продължава да се развива по много интересен начин – след като загуби първите си шест мача срещу руснака, сега Синер е в серия от пет поредни победи срещу този опонент.

Вторият поставен очаква Григор Димитров или Александър Зверев в неделния финал на "Hard Rock Stadium".

Синер пласира повече асове (7-3) и уинъри (17-7), като в същото време направи по-малко двойни (1-2) и непредизвикани грешки (3-9). Италианецът спечели 80% от точките си на първи сервис (24/30) и оползотвори четири от деветте си шанса за пробив (44%), като в същото време отрази и трите брейкпойнта, пред които бе изправен.

Синер успя да пробие още в самото начало с помощта на форхенд уинър по диагонала, след което затвърди брейка за 3- 0. Напълно според очакванията и двамата опоненти предпочитаха да атакуват от основната линия, а дългите разигравания изобилстваха. Впоследствие обаче Синер започна да се стреми към все по-бързи точки. Това изненада Медведев и помогна на италианеца да стигне до нов пробив и комфортен аванс от 5-0.

Медведев прекъсна серията на своя противник, но не за дълго. Световният №3 продължи да бъде много солиден на сервис и завърши откриващия сет с подаване на нула за 6-1.

Вторият сет започна така, както и първият – с ранен пробив и преднина от 2-0 за Синер. Сервисът на италианеца създаваше сериозни проблеми на Медведев, като в същото време атаките с бекхенд на руснака бяха далеч от обичайното си ниво. Въпреки това шампионът бе много близо до изравняване, след като стигна до брейкпойнт при 2-1, пише tenniskafe.

Синер обаче избегна опасността и продължи да увеличава аванса си, повеждайки уверено с 5-1. Италианецът продължи да доминира и след две поредни топки в аут на Медведев триумфира с 6-1, 6-2 след 71 минути на корта.

Снимка: БГНЕС