"Лудогорец" падна срещу втородивизионния тим "Стяуа"

Домакините изостанаха с 0:1 още в първата минута

23.03.2024 | 19:10 Редактор: Деси Николова

Отборът на "Лудогорец" загуби от втородивизионния румънски "Стяуа" (Букурещ) с 2:3 в контролна среща, играна на "Хювефарма Арена" в Разград. Клод Гонсалвеш и Руан Секо бяха точни за българския тим, като Гонсалвеш си отбеляза и автогол, а за гостите от Румъния се разписаха Паулиньо Мигелес и Богдан Чипирлиу.

Домакините изостанаха с 0:1 още в първата минута, когато португалецът Клод Гонсалвеш си отбеляза автогол. Футболистите на "Лудогорец" оползотвориха превъзходството си в 24-ата минута след като Гонсалвеш изравни за 1:1, реализирайки с глава във вратата на Стяуа след центриране отдясно на Аслак Фон Витри.

Тимът на "Стяуа" пак бележи в 33-ата минута, когато испанецът Паулиньо Мигелес се възползва от грешка в защитата на разградчани и отбеляза за 2:1. Спас Делев пропусна изгодна възможност да Лудогорец две минути по-късно, но в 39-ата домакините пак успяха да изравнят. Руан Секо  центриране отдясно и направи резултата 2:2.

Началото на второто полувреме на срещата се забави, тъй като фен имаше нужда от медицинска помощ. Бърнард Текпетей бе близо до попадение в началото на втората част, но ударът му бе спрян, пише gol.bg.

Стяуа получи правото да изпълни дузпа за падане на техен футболист в наказателното поле и в 67-ата минута Богдан Чипирлиу с точен изстрел донесе победата на румънския състав.

Снимка: Lap.bg