"Атлетико" (Мадрид) изхвърли "Интер" от Шампионската лига след драма с дузпи

Испанският отбор навакса изоставането си от първия мач

14.03.2024 | 01:00 Редактор: Искра Ангелова

"Атлетико" (Мадрид) изхвърли от турнира миналогодишния финалист "Интер" след късна драма и дузпи на "Уанда Метрополитано". Испанският отбор навакса изоставането си от първия мач и с победата с 2-1 се добра до продължения и дузпи, при които хората на Диего Симеоне се оказаха по-стабилни изпълнители.

Домакините започнаха агресивно в търсене на гола и още в 5-ата минута Самуел Лино отправи опасен удар, но Ян Зомер внимаваше. В 13-ата минута бърза контра на Интер завърши с диагонален шут на Дъмфрис, отразен от Ян Облак. Пет минути по-късно словенският вратар отново реагира добре, спасявайки коварно отклонен удар на Лаутаро Мартинес.

В 28-тата минута отлично центриране на Ермосо качи топката на главата на Алваро Мората, но ударът попадна в обсега на Зомер. Дюшекчиите продължиха да подържат високо темпо и фалцов шут на Лино мина на метър от напречната греда.

Противно на логката и въпреки натиска на "Атлетико", "Интер" нанесе удар, откривайки резултата. В 33-тата минута Барела бе изведен отляво на атаката на гостите, последва пас към точката на дузпата и връхлитащия на скорост Димарко разстреля Облак за 0-1.

Ответният удар обаче дойде светкавично. При многоходова атака в центъра, Бенжамен Павар не изчисти добре топката и тя попадна в Гризман, който от 6-7 метра на сбърка за 1-1. В 42-ата минута Гризман дриблира в наказателното поле и стреля, но Павар подложи крак и изби, реабилитирайки се за грешката си при изравнителния гол.

Снимка: БГНЕС