"Лудогорец" дръпна на върха след лесна победа над "Ботев" в Пловдив

Разградчани си решиха мача с два гола преди почивката

10.03.2024 | 19:47 Редактор: Вяра Димова

Отборът на "Лудогорец" поведе с три точки на върха в класирането на Първа лига, след като победи "Ботев" (Пловдив) с 3:0 като гост в мач от 24-ия кръг на първенството. На "Колежа" шампионите доминираха тотално през първото полувреме и дръпнаха с два гола още до почивката, след което спокойно затвориха двубоя с трето попадение в края.

От самото начало "орлите" лесно пробиваха защитата на домакините и след като пропуснаха две чисти положения, все пак излязоха напред с гол на Квадво Дуа в 13-та минута, който се разписа с глава след точно центриране на Сон. В 27-та минута капитанът на гостите Якуб Пьотровски удвои със страхотно изпълнение с глава, което напомни за легендарния гол на Йордан Лечков срещу Германия на Световното първенство в САЩ, като този път асистенцията бе на Аксел Витри.

След почивката "канарчетата" нямаха сили да отговорят, а в самия край втори гол на Дуа бе отменен след намеса на ВАР. По този начин "Лудогорец" записа шести пореден успех в лигата и вече има три точки преднина пред "Черно море" и ЦСКА, като тимът на Георги Дерменджиев е изиграл мач по-малко от съперниците си.

"Ботев" заема девета позиция в подреждането с актив от 33 точки.

Снимка: lap.bg