Карлос Сайнц пропуска Гран При в Джеда, предстои му операция

Испанецът няма да бъде на линия за втория старт от сезона

08.03.2024 | 14:50 Редактор: Деси Николова
Карлос Сайнц пропуска Гран При в Джеда, предстои му операция

"Ферари" получи удар в навечерието на най-важната част от уикенда за Гран При на Саудитска Арабия, след като Карлос Сайнц е възпален апендицит и няма да може да кара. 

Испанецът пропусна медийния ден в сряда, но вчера бе в колата за първите две свободни тренировки. Състоянието му обаче се е влошило, като той ще бъде опериран и няма да бъде на линия за втория старт от сезона, след като завърши трети в Бахрейн миналата събота. 

При това положение пилотът от академията на "черните кончета" и състезаващ се във Формула 2 - Оливер Беарман, ще заеме неговото място, пише gol.bg.

"Карлос Сайнц е диагностициран с апендицит и ще претърпи операция. От третата свободна тренировка до края на уикенда той ще бъде заменен от Оливер Беарман, който няма да вземе участие в този кръг от шампионата във Формула 2. Желаем на Карлос бързо възстановяване", обявиха официално от "Ферари". 

18-годишният Беарман спечели квалификацията вчера и трябваше да стартира от първа позиция в същинското състезание утре и от 10-та в спринта. Той записа 16-о и 15-о място в двата старта миналия уикенд.

Снимка: БГНЕС