Сезонът във Ф1 започна с триумф на Верстапен, двойна победа за "Ред Бул"

"Ферари"-тата останаха на трето и четвърто място

02.03.2024 | 19:14 Редактор: Деси Николова
Сезонът във Ф1 започна с триумф на Верстапен, двойна победа за

Макс Верстапен би без конкуренция, за да започне новия сезон така, както завържи предишния – с победа.  Нидерландецът взе 55-ия успех в кариерата си в Гран При на Бахрейн, като водеше от старта до финала и завърши с повече от 21 секунди пред съотборника си Серхио Перес. 

Карлос Сайнц с Ферари направи много силно състезание, за да завърши трети, а четвърти остана съотборникът му Шарл Льоклер, който нямаше много добър ден, след като потегли втори. 

Състезанието не предложи кой знае какви емоции, но все пак имаше и интересни моменти, макар и при борбата след първото място. 

След загасването на червените светлини Макс остана лидер, като Льоклер нямаше шанс да го изпревари. Ръсел също запази мястото си, а Перес излезе 4-и за сметка на Карлос Сайнц. Следваха Алонсо, Норис, Пиастри, Хамилтън и Цунода. Лек инцидент между Хюлкенберг и СТрол повреди предното крило на пилота на Хаас, като и двамата се смъкнаха в дъното на колоната и минаха през бокса. 

Верстапен бързо вдигна разликата до над секунда, а Норис изпревари Алонсо в началото на 3-ия тур. Ръсел пък мина пред Льоклер и излезе втори, след като темпото на пилота на Ферари също не бе особено добро. 

Световният шампион продължи да се откъсва, като на около 4 секунди от него съвсем близо един от друг бяха Ръсел, Льоклер, Перес и Сайнц. Зад тях, на 3 секунди, пък бе групата на Норис, Алонсо, Пиастри и Хамилтън. 

Австралийският пилот на Макларън също успя да изпревари испанския ветеран и излезе 7-и. В 7-ата обиколка и Перес мина пред Льоклер, а зад него бе съотборника му Сайнц, който също бе по-бърз от него. 

Пилотите на Ферари сами сякаш проваляха състезанието си, защото и двамата започнаха да блокират често гумите си при спиране, докато Хамилтън се справи с Алонсо за 8-ото място. 

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС