Дарвин Нунес спаси "Ливърпул" с гол в добавеното време

Изключително драматична победа за мърсисайдци

02.03.2024 | 20:51 Редактор: Деси Николова
Дарвин Нунес спаси

Раздираният от контузии отбор на "Ливърпул" постигна изключително драматична победа с 1:0 над "Нотингам Форест" в мач от 27-ия кръг на Висшата лига.

Срещата на втория най-кошмарен стадион в историята на мърсисайдци – "Сити Граунд", вървеше към 0:0, но в 99-ата минута Дарвин Нунес изкова успеха за гостите, който в края на сезона може да се окаже и с цената на шампионска титла. Преди това и двата отбора имаха добри шансове за гол, но отсъствието на един куп звезди за гостите за малко да натежи, особено върху младите им заместници.

Така "Ливърпул" събра 63 точки и ще остане на върха и след този кръг. "Манчестър Сити" (59 т.) и "Арсенал" (58 т.) дебнат от задна позиция, като шампионите и лондончани играят съответно с "Манчестър Юнайтед" на "Етихад" и "Шефилд Юнайтед" като гост. "Форест" заема 17-ма позиция с 24 т.

Дълбоко в добавеното време Нунес засече с глава, но Матс Селс с фамозна намеса отрази. Гостите продължиха да натискат и усилията им се увенчаха а с успех в 99-ата минута. МакАлистър завъртя топката дълбоко в наказателното поле и намери непокрития Нунес, чийто удар отблизо с глава попадна в долния ляв ъгъл за крайното 1:0.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС