"Ливърпул" вече преговаря с евентуалния наследник на Юрген Клоп

Чаби Алонсо е желан и от "Байерн" (Мюнхен)

01.03.2024 | 14:51 Редактор: Тодор Петров

Ръководството на "Ливърпул" вече е осъществило първи контакт с агента на треньора на "Байер" (Леверкузен) Чаби Алонсо, съобщава британският таблоид "Мирър".

Испанският специалист, който се представя страхотно начело на "Байер" и е напът да донесе на клуба първа шампионска титла в историята, е спряган за следващ мениджър на "Ливърпул" след изненадващата новина, че Юрген Клоп ще си тръгне от "Анфийлд" след края на сезона.

В кариерата си на футболист Алонсо игра за "Ливърпул", "Реал" (Мадрид) и "Байерн", а сега един от тези три клуба е най-вероятната му следваща дестинация в треньорската кариера. "Байерн" (Мюнхен) също ще се раздели със своя наставник Томас Тухел в края на кампанията и Алонсо е спряган за вариант за негов наследник. 

От своя страна Карло Анчелоти има договор с "Реал" (Мадрид) и за сезон 2024/25, така че към момента Кралският клуб не е активен на този фронт.

В същото време вчера спортният директор на "Байер" (Леверкузен) Симон Ролфес обяви, че вярва, че Алонсо ще води тима и през следващия сезон. 

Снимка: БГНЕС