Карлос Насар след златото: Знамената и "Българи, юнаци" ми напълниха душата в София

Цел на щангиста е първо място на Олимпиадата в Париж

26.02.2024 | 19:02 Редактор: Деси Николова

След триумфа си на Европейското първенство по вдигане на тежести, тежкоатлетът Карлос Насар беше посрещнат като герой в родния си град Червен бряг.

Още ненавършилият 20-годишна възраст щангист заяви, че намира последното си отличие за по-специално. Той спечели европейската титла пред пълна зала в София. 

"В София, пред пълна зала с български знамена, "Българи, юнаци". Това се превърна в едно от най-положителните ми състезания, с най-положителни емоции, напълни ми се  сърцето", сподели щангистът.

Насар се подготвя за състезанията под ръководството на треньора си Павел Христов.

"Този човек дойде 9-годишен в залата. Тренира 365 дни в годината - двуразово, професионално, минал е през немалко контузии и продължава да постига успехи и да надгражда името си", разказа треньорът на Карлос - Павел Христов.

Програмата на Карлос Насар за следващите месеци вече е готова, а финалната цел е златен медал от Олимпиадата във Франция.

"За да успеем да се справим, трябва да си имаме план и да си действаме по него", категоричен е Насар. 

"Той има състезание в Бундеслигата. Април месец тя свършва. От там насетне ще обърнем внимание на подготовката за олимпийските игри и да си свършим работата", отбеляза треньорът му.

Седмица след европейската си титла, Карлос Насар се срещна с кмета на Червен бряг. 

"Той знае, че може да разчита за всичко на мен. Независимо дали става въпрос за финансови проблеми, организационни, каквито нужди има – аз съм убеден, че ще намерим начин да решим проблемите", каза кметът на Червен бряг Атанас Атанасов.

В края на март щангистът ще участва в Световната купа.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС