Карлос Насар: Титлата е за всички българи, горд съм

Олимпийските игри в Париж е една от големите му цели

18.02.2024 | 09:59 Редактор: Вяра Димова
Карлос Насар: Титлата е за всички българи, горд съм

Карлос Насар се поклони пред българската публика, след като спечели безапелационно категория до 89 кг при мъжете на Европейското първенство по вдигане на тежести в София.

"Тази титла е българска – за всички вас. Благодаря на всеки, който дойде да ме уважи в залата. Титлата е за всички българи. Вие вдигахте тези тежести. Аз съм горд българин и ще продължавам да го доказвам. Обичам ви", заяви Насар пред екзалтираните фенове.

Карлос взриви публиката още с излизането си на подиума за представянето на състезателите, появявайки се в стилна българска носия. Той триумфира с двубой от 391 кг, като грабна и златните медали в двете движения. В изхвърлянето 19-годишният българин го направи и с нов световен рекорд за юноши – 176 кг. В изтласкването спечели с 215 кг от втори опит, а до трети, за който бе заявил 224 кг, не се стигна.

"Можеше и по-добре, но поради крампа в крака, реших да не правя третия си опит в изтласкването. Определено има още потенциал, който може да бъде разгърнат. Това, че залата се напълни, беше истинската победа. Затова бях така зареден и енергичен през цялото време, въпреки болежките. Това е истинската победа за България. Толкова много хора дойдоха да гледат българска европейска титла. Това състезание ми стана любимо благодарение на феновете. Усещането е страхотно. Публиката пя заедно с мен и това трябваше да се случи за българския народ", доволен е Насар, цитиран от БГНЕС.

Карлос обяви и амбициите си за 2024 година: "Да участвам на всички състезания и навсякъде – златни медали. Не спираме тренировки. Дори другата седмица отново съм на състезание. Не съм забравил целта си, а именно - Олимпийските игри в Париж. И ще я гоня докрай".

Снимка: lap.bg