"Ботев" (Пд) победи "Етър" с голове на юноши

Атанас Чернев Димитър Папазов блеснаха за "канарчетата"

23.02.2024 | 20:13 Редактор: Вяра Димова

"Ботев" (Пловдив) победи с 2:0 "Етър" (Велико Търново) като домакин във втория мач от 22-ия кръг на футболната Първа лига. И двете попадения в срещата бяха реализирани от юноши на "канарчетата" и бяха дебютни за тях за клуба. Атанас Чернев откри резултата в 71-ата минута, а в 86-ата Димитър Папазов също реализира първия си гол в официален мач за "Ботев".

С успеха "жълто-черните" събраха актив от 32 точки. "Етър" остава последен с едва 10 точки.

В 10-ата минута домакините стигнаха до първи точен удар. Самуел Акере стреля коварно от границата на наказателното поле, но Мартин Величков реагира и изби. "Болярите" отговориха с неточен далечен изстрел на Николай Янков. 

В 19-ата минута "Ботев" пропусна още една добра възможност. Ивелин Попов центрира от корнер към непокрития Фаустас Степонавичус, който от границата на вратарското поле уцели лявата греда на вратата на "Етър". В самия край на първата част и Николай Янков не уцели целта, засичайки прострелно центриране отдясно. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част започна със сериозно игрово преимущество на "Ботев", но "канарчетата" трудно намираха правилни решения в атакуващ план при сгъстената отбрана на "Етър".  В 68-ата минута влезлият като резерва Николай Минков шутира неточно от границата на наказателното поле.

В 71-ата минута играчите на Душан Керкез поведоха в резултата. Атанас Чернев бе точен с глава от близка дистанция, възползвайки се от неразбирателство в защитата на "Етър" след слабо центриране на Самуел Акере. 

В 86-ата минута "канарчетата" сложиха точка на спора с второ попадение. Ивелин Попов се пребори за топката в средата на терена и подаде към Джеймс Ето'о, който изведе Димитър Папазов сам срещу Величков и юношата на "Ботев" преодоля безпроблемно стража на "болярите", за да оформи крайния резултат 2:0. 

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg