"Милан" загуби от "Рен", но продължава напред към осминафиналите на Лига Европа

Домакините поведоха с 3:2

22.02.2024 | 22:30 Редактор: Толя Стоянова

"Милан" се класира за осминафиналите на Лига Европа, въпреки че загуби с 2:3 като гост на "Рен". Лука Йович и Рафаел Леао вкараха голове и това бе достатъчно за класирането напред с общ резултат 5:3 от двата мача. Преди седмица росонерите победиха с 3:0 у дома и това се оказа ключово. Хеттрик за французите вкара Бенжамен Бурижео.

Той откри резултата в началото, когато Исмаел Бенасер сбърка обещаваща контраатака с лошо подаване и това позволи на Бенджамен Буржио да вкара топката в ъгъла с удар извън наказателното поле. Кристиан Пулишич пропиля златна възможност да изравни, но това се случи, когато Райндерс прокара топката отляво за центриране на Тео Ернандес, който сложи топката на главата на Лука Йович. Това беше 11-ият гол за сърбина в само 15 мача в Лига Европа в кариерата му.

Вместо "Милан" да поведе реферът посочи точката за много лека дузпа, тъй като Терие се опита да финтира Кяер и се блъсна в защитника. Бурижео я превърна в гол с второто си попадение в мача. Въпреки това, Леао най-накрая успя да реализира една от многото си възможности - 2:2. 

"Рен" получи нова дузпа, този път чрез ВАР, тъй като Калимуендо насочи свободен удар на Бурижео към ръката на Йович от упор. Бурижео оформи своя хеттрик от бялата точка, но "Рен" нямаше сили за повече. "Милан" е на осминафинал.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС