Кобрата за Чар: Ще го бия хубаво. Отговорът: Братко, понякога мечтите не се сбъдват

Битката между двамата ще се проведе на 30 март в София

22.02.2024 | 14:49 Редактор: Вяра Димова

"Ще се изправя срещу много сериозен противник, който също има много опит като мен. Той има немалко срещи, които са тежки битки, през които той е минал. Подхождам с абсолютен респект и уважение в тренировъчния процес, бъдете сигурни, че ще изляза в супер форма и вече каквото Господ е отредил. Аз ще дам всичко от себе си, за да постигна тази победа и да направим България световен шампион по бокс", обяви Кубрат Пулев при официалното обявяване на битката с Махмуд Чар за регулярната световна титла на WBA, която ще се проведе в София на 30 март.

"Предпочитам да се концентрирам повече в линия на срещата и галавечерта, защото това е едно невероятно събитие, което наистина имаме привилегията да се състои в България. Много трудни решения, правим невероятното и невъзможност, за да се случи в София пред родна публика", допълни Кобрата.

На въпрос дали в договора има клауза за реванш, Пулев отговори: "За какво да му даваме реванш, при условие, че ще го бия хубаво. Не смятам, че Мануел ще желае след това, защото ще бъде убеден, че просто няма шанс да ме победи".

"Бях в България за мача Пулев - Фюри. Градът е красив, хората са много приятелски настроени. Щастлив съм, че ще се бия тук. Пулев е велик шампион, велик боксьор, има много опит, бе страхотен в аматьорския бокс. Щастлив съм, че ще се бия с българския воин Кубрат Пулев", каза Чар, който не пропусна да се заяде с Кобрата: "Братко, понякога мечтите не се сбъдват, но не се притеснявай, приятелю, след това може да работиш за мен".

"Той се има за диамант, но тук става въпрос за бокс, за подготовка, за възможностите на всеки един от нас. Много ще му е трудно. Смятам, че го превъзхождам в много неща и качества, и в технически аспект. Някои се мислят за диамант, но след проверка се оказват киви", отговори му Пулев, цитиран от БГНЕС.

В галавечерта ще участва и Тервел Пулев, за когото предстои да научи името на своя съперник.