Бербатов: Има конфликт на интереси с кандидатурите на Касабов и Гонзо

Трябва да покажеш, че няма да си в организацията на конгреса, поиска кандидатът за шеф на БФС

20.02.2024 | 14:05 Редактор: Тодор Петров
Бербатов: Има конфликт на интереси с кандидатурите на Касабов и Гонзо

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов продължава обиколката си в страната, като се среща с представителите на футболните клубове и школи в България. Днес Бербатов и екипът му бяха в Пловдив. Бербатов, Стилиян Петров и останалите от екипа се срещнаха и с кмета Костадин Димитров, който им пожела успех.

"Всеки клуб е свободен да издигне кандидатурата на който прецени, но този човек трябва да каже дали приема или не. След това може да коментираме, ако се стигне до това, но цялото нещо поражда определени въпроси. Конфликт на интереси има под някаква форма и тези неща трябва да бъдат изчистени, за да може Конгресът да се проведе по честен и демократичен начин" - с тези думи Бербатов коментира издигнатите кандидатури на Михаил Касабов и Георги Иванов-Гонзо за поста президент на БФС.

"Ако работиш в структурите на БФС и се кандидатираш за президент, това означава, че трябва да излезеш от тези структури и да покажеш, че няма да си в организацията на конгреса и да дърпаш нещата към себе си", каза още бившият голмайстор на България и "Манчестър Юнайтед".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR