"Славия" издигна кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФС

Клубът ще го подкрепи на предстоящия конгрес

19.02.2024 | 10:47 Редактор: Тодор Петров

На заседание на Съвета на директорите на ПФК "Славия" се взе решение да бъде издигната кандидатурата на Михаил Касабов за президент на Българския футболен съюз на предстоящия конгрес, съобщиха от клуба.

Касабов в момента е изпълняващ функциите президент след втората оставка на Борислав Михайлов, подадена през декември 2023 година. Юристът не за първи път заема длъжността временен президент.

Михаил Тодоров Касабов, както е пълното му име, е роден 22 март 1955 година в София. Свързан е с футбола и с БФС вече 44 години, има огромен опит като администратор и управленец. През 1979 г. започва работа почасово в Международния отдел на Българската федерация по футбол. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Климент Охридски" през 1982-а година.

Свързан е с ФК "Левски", където е работил в международния отдел в продължение на година и половина, а след това четири години е вицепрезидент на клуба.

През 1995 г. е избран за вицепрезидент на футболната централа при избора на тогавашния шеф Иван Славков. Неизменно заема тази позиция и при Славков, и при наследилия го Борислав Михайлов.

Снимка: Lap.bg