"Лудогорец" отговори на "Черно море" след жалбата срещу съдийството

"Орлите" с остра позиция

20.02.2024 | 13:00 Редактор: Искра Ангелова

Ръководството на "Лудогорец" отговори на "Черно море" относно жалбата, която ръководителите на "моряците" обявиха по-рано, че ще пуснат срещу съдийството от мача с шампионите вчера.

Ето какво написаха от Разград:

"На 12 февруари 2024 г. в 18,30 ч. треньорският щаб на "Лудогорец" - Георги Дерменджиев, Тодор Живондов, Светослав Дяков, както и старши-треньорът на Лудогорец II Захари Сираков и асистентът му Емил Иванов, присъстваха на ОНЛАЙН семинар, на който им бяха презентирани спорни ситуации от съдийско естество, като най-много е акцентирано на дузпите и червените картони. Бе детайлно разяснено как експертите в областта ги тълкуват. А експертите не бяха кои да е. Семинарът премина под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и с участието на председателя на Съдийската комисия на БФС Давид Борбалан.

По информация на "Лудогорец" от 34 поканени треньори от Първа и Втора лига в България са присъствали единствено Константин Мирчев ("Локо" (Пд), Александър Тунчев ("Арда"), Николай Митов ("Монтана") и Райко Якимов, от чийто профил вероятно е наблюдавал треньорският щаб на "Левски".

За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара. Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава".

Снимка: Lap.bg.