"Юве" се отказа от титлата, взе само точка от "Верона"

"Бианконерите" завършиха 2:2 при гостуването си

17.02.2024 | 21:09 Редактор: Вяра Димова

"Ювентус" не успя да спечели в четвърти пореден мач в Серия "А", след като завърши 2:2 при гостуването си на "Верона" в мач от 25-ия кръг на калчото. Домакините на два пъти повеждаха на своя стадион "Маркантонио Бентегоди", изиграха отличен мач, но не успяха да стигнат до успеха. Така "Юве" събра 54 точки, но утре "Милан" може да измести "бианконерите" от 2-то място, ако утре победи като гост "Монца".

През първото полувреме "Верона" игра по-добре, създаде повечето опасности, статистиката показваше 5:1 точно изстрели, но резултатът беше 1:1.

Домакините поведоха още в 11-ата минута с гол "ала Зидан". При центриране от корнер Микаел Форолуншо достигна до топката на границата на наказателното поле и стреля от движение без да се двоуми. Начинът, по който я намери, беше отличен и кълбото влетя право в левия ъгъл за 1:0!

"Юве" беше безидеен в атака, но в 27-ата минута стигна до изравняване. Джаксън Чачуа игра с ръка в наказателното поле и гостите получиха дузпа. Зад топката застана Душан Влахович, който не сбърка за 1:1. След почивката "Верона" продължи да играе по-добре и в 52-ата минута заслужено отново поведе. Съдията пусна отличен авантаж, след който Тиджани Нослин стреля мощно от движение и матира Войсчех Счесни за 2:1!

Само 180 секунди по-късно "Юве" изравни. Мануел Локатели намери Адриан Рабио, който овладя и с плътен удар от наказателното поле се разписа за 2:2!

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС