"Вълците" шокираха "Тотнъм" в Лондон

Тимът падна от "Уулвърхемптън" с 1:2

17.02.2024 | 19:37 Редактор: Вяра Димова

"Тотнъм" допусна сериозна грешка в битката за топ 4, след като падна у дома от "Уулвърхемптън" с 1:2 в 25-ия кръг на Висшата лига. "Вълците" определено играха силно и заслужаваха да спечелят, а да вкарат и още голове. Те имат 35 точки и са в средата на класирането, докато лондончани останаха с 47.

Първото полувреме бе много слабо за "шпорите", които не отправиха нито един точен удар към вратата на съперника, който обаче се справяше много добре.

 

Още в 6-ата минута Хуан пропусна при добавка отблизо, след като Викарио спаси удар на Семедо и това бе наистина сериозен пропуск. Аит-Нури също тества стража на Шпорите, за да се стигне до 42-ата минута, когато след корнер Жоао Гомес остана непокрит и засече с глава в мрежата, давайки предимство на отбора си. В добавеното време Викарио направи отлично спасяване срещу Сарабиа, за да запази разликата само от един гол.  

Секунди след паузата обаче, "шпорите" изравниха макар и с късмет. Ричарлисон не успя да комбинира точно, а Лемина отклони към Кулушевски, който преодоля Доусън и от малък ъгъл успя да пусне топката през краката на вратаря Жозе Са, за да изравни. Определено попадение, за което "вълците" могат много да съжаляват. 

Те пропуснаха да си върнат аванса в 56-ата минута, когато Семедо намери отлично Сарабия пред вратата, но португалецът стреля в тялото на Викарио, след като определено трябваше да вкара. Определено сериозен пропуск. 

В 63-ата минута обаче гостите вкараха. След контра Нето премина с топката около 60-70 метра, смени посоката в наказателното поле и поднесе топката към спринтиралия Гомес, който нямаше как да сбърка и вкара втория си гол в мача. Белгард пропусна да вкара трети гол за гостите след нова тяхна отлична контра и подаване на Нето, а играта на "Тотнъм" определено не вървеше и до края домакините не направиха нищо особено и загубиха, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС