"Днес почитаме Трифон Иванов! Да го аплодираме!": Стоичков неотлъчна до майката на Туньо (+СНИМКИ)

Част от четвъртите в света се събраха, за да се поклонят пред своя голям приятел

13.02.2024 | 22:30 Редактор: Елеонора Танева

Днес почитаме Трифон Иванов! Един велик търновец! Един велик българин! Всички да го аплодираме! Той ни гледа отгоре! Това каза футболната легенда Христо Стоичков във Велико Търново.

Част от четвъртите в света се събраха, за да се поклонят отново пред своя голям приятел Трифон Иванов, който си отиде преди осем години. Стоичков бе сред първите, които пристигнаха на стадион "Ивайло". Прегърна и целуна леля Маринка, майката на Туньо. Помогна ѝ да влезе през централния вход, където бе и панахидата. Стоичков не беше сам. До него застанаха други търновски герои от САЩ '94 – Красимир Балъков и Бончо Генчев.

Дойде и най-известният треньор от града Георги Василев, който е първият, спечелил шампионската титла на България с три различни отбора. Присъства и известния международен съдия от близкото минало Ичко Лозев.

"Туньо винаги ще е тук, на този стадион, сред нас. Радвам се, че с едни от най-добрите ми приятели намерихме време, за да го уважим", възкликна Стоичков, цитиран от "Труд". 

При кончината на железния защитник Камата долетя за по-малко от денонощие от Маями.

"Почти целият ми живот мина заедно с Трифон. Минаха осем години, но не мога да повярвам, че го няма", добави Балъков.

Георги Василев разказа как е открил Туньо за големия футбол в "Етър": "Не съм го пускал да играе единствено като вратар – спомни си Генерала. - Трифон щеше и на този пост да се справи. Дълго търсих идеалната му позиция. Но и на друга да беше играл, той щеше да е пак толкова добър".

Снимки: lap.bg