Огромни плъхове спряха тока на "Колежа" в Пловдив (+СНИМКА)

Установено е и нерегламентирано преместване на активно оборудване в сървърно помещение

12.02.2024 | 22:02 Редактор: Елеонора Танева
Огромни плъхове спряха тока на

Във връзка с проблема с електрозахранването на стадион "Христо Ботев", фирма "Динамик Електрик Груп", като подизпълнител на "ДЗЗД КОЛЕЖА" и отговарящ за електроизграждането на стадион "Христо Ботев", съобщи, че огромни плъхове са причина за спирането на електрозахранването на съоръжението.

Ето пълната позиция на дружеството:

"Събота следобед получихме сигнал от фирма "Техномонтаж", изпълняваща конструкцията на Северната трибуна на стадион "Христо Ботев", че има оттечка на ток и че фирмата, преустановява веднага работа.  Представители на „Динамик Електрик Груп“ и „ДЗЗД Колежа“ направихме оглед на стадиона и преминавайки през трафопоста, който се намира на ул. "Варшава", чухме шум, който идва от разпределителната касета на стадиона. По най-бързият начин, дори без необходимото оборудване, прекъснахме захранването на тази касета, а един от кабелите беше пламнал. След което се опитахме да се свържем с възложителя на стадиона, но неуспешно. 

След това получих и съобщение от ПФК "Ботев" за проблема с електрозахранването и веднага отговорих, че утре сутринта ще има екип на стадиона. 

В неделя пристигнахме заедно с мой служител и направихме пълен оглед и констатирахме, че захранващият кабел, който води до табло ГРТ, сектор В е дефектирал и множество високомощни прекъсвачи в касетата са изгорели. За това уведомихме представители на ПФК "Ботев", че ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден, т.е. понеделник.

Днес в рамките на няколко часа, успяхме да възстановим електрозахранването на стадиона, като констатирахме след огледи по помещението с представители на Община Пловдив, че са направени  промени по активното оборудване на стадиона от ползвателя, без съгласуване с Община Пловдив като собственик, проектанта на стадиона и моя екип. 

Причините за отпадане на захранването: 

1. Преместване на активно оборудване в едно  помещение – сървърно 

2. Установяване на множество гризачи, които бяха намерени мъртви, между захранващия шинопровод и кабели на токови кръгове, компрометирани от гризачи.

С Уважение, 

Хубен Анадолиев - Управител на "Динамик Електрик Груп" ООД  - отговарящ за електрозахранването на стадион "Христо Ботев".

Снимки: lap.bg, Facebook PIMK