"Канзас Сити Чийфс" отново завоюва Супербоул след голяма драма

В герой за отбора от щата Мисури се превърна уайд рисийвърът Мекол Хардман

12.02.2024 | 07:04 Редактор: Тодор Петров

Отборът на "Канзас Сити Чийфс" е новият-стар шампион в Националната футболна лига (НФЛ).  "Вождовете" победиха "Сан Франциско" с 25:22 след продължение в Супербоул LXIII в Лас Вегас. По този начин тимът завоюва трета титла в последните пет сезона, в четири от които достигна до Супербоул.

В герой за отбора от щата Мисури се превърна уайд рисийвърът Мекол Хардман, който улови шампионския пас от куотърбека Патрик Махоумс в продължението. Хардман отбеляза тъчдаун от 3 ярда, за да донесе третия шампионски пръстен на Махоумс и на Анди Рийд като старши треньор на "Канзас Сити".

За "Най-полезен играч" в мача бе избран Патрик Махоумс. Във визитката си 28-годишният куотърбек вече има 3 титли, 3 награди за МВП на Супербоул, както и още две награди за "Най-полезен играч" в редовния сезон. "Сан Франциско" пък пропусна да вземе реванш от "Канзас Сити" и Махоумс за поражението си с 20:31 в Супербоул LIV.

Звездата от близкото минало Ъшър изнесе пищно шоу на полувремето на финала в Американската футболна лига. На сцената излязоха и много специални гости като Алиша Кийс и Лудакрис. Облечен изцяло в бяло и заобиколен от красиви танцьорки, Ъшър събра хитовете от 30-годишната си кариера в бляскавите 13 минути. 

Но най-голямата звезда не беше на сцената, а на трибуните - певицата Тейлър Суифт аплодира бурно приятеля си Травис Келс и неговия тим "Канзас Сити Чийфс".

 

Снимка: БГНЕС