"Ман Юнайтед" пречупи "Астън Вила" в люта битка за Топ 5

"Червените дяволи" се доближиха в класирането до днешния си опонент

11.02.2024 | 20:56 Редактор: Искра Ангелова

"Манчестър Юнайтед" победи с 2:1 "Астън Вила" в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Расмус Хойлунд откри резултата за гостите през първото полувреме, а Дъглас Луис изравни в средата на втората част.

Мачът отиваше към равенството, но с късен гол на резервата Скот Мактомини "червените дяволи" стигнаха до успеха. Двата отбора запазиха позициите си във временното класиране, но "Юнайтед" е вече на 5 точки от съперника си в днешния двубой и на 6 от четвъртия "Тотнъм".

Първият шанс се откри пред Хари Магуайър, който стреля с глава след ъглов удар, но прати топката над напречната греда. В 17-ата минута отново Мауайър се извиси над всички след корнер и прати топката за Хойлунд, който отблизо матира Мартинес с удар между краката на аржентинеца. Датчанинът се разписа в пети пореден мач.

"Вила" натисна, но Джейкъб Рамзи и Леон Бейли не успяха да затруднят Онана. После пък Джон Макгин стреля силно, но вратарят на гостите боксира в ъглов удар. В 27-ата минута се откри нов шанс пред бирмингамци, след като Морено даде извеждащ пас към Рамзи, който шутира, но встрани от вратата. 

На почивката Ерик тен Хаг замени Люк Шоу, а на неговото място се появи Виктор Линдельоф. Три след подновяването домакините бяха изключително близо до това да изравнят резултата. Мати Кеш се надигра отлично вдясно и пусна успореден пас за Оли Уоткинс. Нападателят на Вила изпревари бранител на "червените дяволи" и стреля от няколко метра, но Андре Онана направи зашеметяващо спасяване.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС