Силата на волята: Историята на Евгени, който не се отказа от мечтите си, въпреки тежки думи от лекарите

Шампион с медали, бизнесмен или просто обикновен човек, който обича спорта

11.02.2024 | 14:23 Редактор: Деси Николова

Евгени е бизнесмен, но и шампион в културизма. През 2016 година той чува тежки думи от лекарите - че може да остане инвалид вследствие на сериозни дискови хернии.

"От 55 кг в 9 клас, малко след това вече бях 95 и гоних мечтата си, тогава започнаха болки в рамото, казах си: "Няма да спра да тренирам, защото ме боли рамото", но болката ставаше непоносима", споделя шампионът по мъжка физика Евгени Венков.

Шампион с медали, бизнесмен или просто обикновен човек, който обича спорта. Евгени преследва мечтата си от малък, а именно да стане като онези мъже с тяло на Олимп, но и с остър ум, който му трябва в бизнеса.

"Зад добро изглеждащо тяло - стоят много голям набор от активности. Трябва една система, която е набор от много фактори, трябва да наблягаш 100% на всичко", разясни шампионът.

След множество тренировки в залата и както Евгени се изразява "преследване мечтата", идва и тежка диагноза от лекарите.

"Лекар каза, че имам разкъсване на маншон, аз стоях втрещен и казах: "Давайте, оперирайте ме". Тогава разсъждавах много емоционално. Имаше 3-4 месеца, през които аз не тренирах, през които се обадиха други проблеми. След стоенето прекалено много на стол, започна да ме боли десният крак и трапецът, ръката, бяха нонстоп изтръпнали", разказва Евгени.

Въпреки всяка трудност и болка - спортистът не се отказва, а по тежкия си път научава и ценен урок , че човек сам не може. 

"Имах много сериозно его и че трябва всичко сам да правя, но сега разбирам, че няма такова нещо като selfmade и когато можеш да трупаш знания от някой с повече опит, това е едно богатство", каза още шампионът по културизъм.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.