ПСЖ се справя и без Мбапе, победи "Лил" с 3:1

Парижаните успяха да удължат серията си без поражение на 16 мача

11.02.2024 | 10:59 Редактор: Деси Николова

Воденият от старши треньора Луис Енрике състав на "Пари Сен Жермен" победи "Лил" с 3:1 като домакин в мач от 21-ия кръг на първенството по футбол на Франция. Така ПСЖ събра 50 точки и вече води с 11 пред втория във временното класиране Ница, който има 39, но и една среща по-малко. Тимът на "Лил" е четвърти в подреждането с 35 точки в актива си.

Парижани бяха без нападателя Килиан Мбаре, но успяха да удължат серията си без поражение на 16 мача. Едва за трети път Мбапе, който се контузи в двубоя с Брест за Купата на Франция, остана на пейката и за първи път от април 2018 година.

Гостите от "Лил" поведоха още в шестата минута с попадение на Юсуф Язъджъ, който овладя в наказателното поле и преодоля завърналия се в игра вратар Кейлор Навас. 37-годишният страж, който бе изпратен под наем в Нотингам Форест през втората част от сезон 2022/2023 пропусна началото на настоящия сезон заради проблеми с гърбa.

"Пари Сен Жермен" бързо стигна до пълен обрат. Гонсало Рамос изравни в десетата минута, възползвайки се от грешка в защитата на Лил. Автогол на бразилския бранител на гостите Александро Рибейро донесе преднина от 2:1 за ПСЖ в 17-ата минута, а в 80-ата Рандал Коло Муани оформи крайното 3:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС