"Локо" (Пд) надигра с 1:0 "Етър" в Стара Загора

Бабакар Дион записа точен удар

09.02.2024 | 17:33 Редактор: Вяра Димова

Отборът на "Локомотив" (Пловдив) завърши с победа контролите от предсезонната си подготовка, след като "черно-белите" надиграха с минималното 1:0 тима на "Етър" (Велико Търново). Двубоят се игра на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора и бе последна проверка и за двата отбора преди подновяването на шампионата в Първа лига. 

Играчите на Александър Томаш започнаха по-активно срещата и още във втората минута можеха да поведат в резултата, но удар на Димитър Илиев срещна напречната греда. 

В 19-ата минута "смърфовете" стигнаха до попадение. Бабакар Дион бе точен с прецизен прехвърлящ удар за 1:0.  До края на първата част "болярите" опитаха да отговорят, но не съумяха да преодолеят Динко Хоркаш. 

В 64-ата минута "болярите" бяха близо до изравнителен гол, но гредата спаси "Локомотив" след удар от далечно разстояние. Седем минути по-късно попадение на "черно-белите" бе отменено заради засада, но до края играчите на Александър Томаш запазиха своя аванс и завършиха с победа предсезонната си подготовка, предаде БНР.

"Локомотив" подновява първенството в Първа лига с гостуване на "Арда", докато "Етър" посреща ЦСКА 1948. 

Снимка: архив, lap.bg