"Локомотив" (Пд) надигра "Пирин" с минималното 1:0

Единственото попадение в срещата записа Хорхе Сегура

27.01.2024 | 17:24 Редактор: Вяра Димова

"Локомотив" (Пловдив) записа трета поредна победа в контролите от зимната си подготовка, след като "черно-белите" надиграха "Пирин" (Благоевград) с минималното 1:0 като домакин. Единственото попадение в срещата реализира Хорхе Сегура в 81-ата минута.

Двубоят премина на ниски обороти и чисти положения пред двете врати липсваха.

В 37-ата минута "Локомотив" стигна до първи точен удар в мача, след като Ивайло Иванов стреля опасно от дистанция към горния десен ъгъл на Максим Ковальов, който обаче се разтегна добре и спаси. Малко след това Петър Андреев пък не уцели очертанията на вратата от изгодна позиция около дъгата на наказателното поле.

В 78-ата минута "Локомотив" можеше да отбележи попадение по комичен начин след грешка на вратаря на "Пирин" Марио Кирев, който в опита си да изчисти силно напред уцели футболист на "черно-белите" в главата и топката мина на сантиметри над напречната греда.

Все пак три минути по-късно играчите на Александър Томаш успяха да реализират чрез Хорхе Сегура. Централният бранител бе най-съобразителен в наказателното поле на "орлетата" при разбъркване след центриране от пряк свободен удар и неразчетено излизане на Кирев, пише gol.bg.

Това бе трета контрола за "черно-белите" от началото на зимната подготовка. В първата си проверка "Локомотив" надви с 2:1 дублиращия си отбор в закрита учебна игра, а след това победи ЦСКА 1948 със същия резултат. "Орлетата" пък загубиха с 1:3 от втородивизионния "Струмска слава" в първата си контрола от подготовката.

Снимка: lap.bg