"Пирин" има нови шефове, разкриха редица нередности в клуба

Свиват бюджета

05.01.2024 | 19:26 Редактор: Толя Стоянова

Важните решения в "Пирин" вече ще взимат Петър Занев, Петър Михтарски и Велислав Елезов. Тримата разкриха редица нередности на предишната управа, която според Занев е оставила клуба в тежко състояние. 

Клубният бюджет за брутно възнаграждение за заплати е оптимизиран спрямо настоящите финансови условия. От бюджет, включващ 205 хил. лв. на месец, клубът ще ползва бюджет, възлизащ на 165 хил. лв. На срещата бе коментирано общото състояние, в което е наследен клубът, както и отношенията с бивши и настоящи футболисти.

Относно широко коментираната тема в публичното пространство, свързана с преминаването на Марсел Бибишков в италианския гранд "Ювентус", осъществено при предишното ръководство, стана ясно, че клубът няма да получи финансови средства от компенсация за формиране и развитие по правилата на ФИФА, тъй като на младия футболист не е предложен договор по официалния ред.

Не са представени и документи за изплатени премии, които играчът е получил по време на своя престой в представителния отбор. Твърдението бе защитено с документ от ФИФА, който бе показан на представителите на медиите от новия административен консултант Велислав Елезов.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС