Костов призна за грешки в селекцията на "Левски" и поиска нови играчи

Подобрихме много неща в нашата игра, каза треньорът

08.02.2024 | 15:15 Редактор: Вяра Димова

Треньорът на "Левски" Николай Костов говори пред медиите на Летище София след завръщането на "сините" от подготвителния лагер в Турция. Наставникът призна, че до първия официален мач с "Пирин" се надява на "Герена" да пристигнат още нови футболисти, като допълни, че в селекционната политика на клуба са допускани грешки.

"Дълъг и ползотворен. Много добре, че лагерът беше дълъг, тъй като в предния, бяхме в Правец в летния период, не можахме да се подготвим добре. Този път имахме по-добра възможност. Бяхме късметлии даже и с времето. Работихме в добри условия. Подобрихме много неща в нашата игра. В началото на лагера имахме някои неудачни в контролите изяви, но дари там имахме добри епизоди в тези игри, така че давам една добра оценка", коментира той.

"Имаме спокойни играчи в момента, тъй като самите те чувстват, че са добре подготвени физически. За наша радост завършихме с добри резултати, така значи и психологически. Дали ще бъде отборът готов? Вие знаете много добре, че това ще покажат самите резултати. Нека да проследяваме и играта, тъй като тя трябва да бъде основният фундамент за тези резултати", уточни Костов.

Треньорът заяви, че всички играчи, които са напуснали, са важни: "Необходимо е време. Някои като Охене все едно е бил с нас от две години. Но има някои като бразилеца, който е другият нов футболист, може би с него трябва да бъдем по-търпеливи и по-внимателни, тъй като може би му трябва време за адаптация".

Снимка: lap.bg