Фарке пусна Илия Груев титуляр за "Лийдс" при победата с 4:1 над "Плимут"

На осминафиналите тимът ще се изправи срещу победителя между "Челси" и "Астън Вила"

07.02.2024 | 07:28 Редактор: Елеонора Танева
Фарке пусна Илия Груев титуляр за

Отборът на "Лийдс" се класира осминафиналите в турнира за Купата на Англия по футбол, след като победи в преиграването "Плимут" с 4:1 като гост. Първият мач завърши 1:1. Националът Илия Груев отново бе титуляр за "Лийдс", като записа пълни 120 минути на терена.

Уилфред Ньонто вкара за "Лийдс" в 66-ата минута с удар извън наказателното поле, но Плимут изравни чрез Брендън Галоуей в 78-ата минута с глава отблизо.

Стигна се до продължения, в които обаче гостите действаха по-солидно. В 97-ата минута Крисенсио Самървил реализира за 1:2. В 111-ата минута Жоржиньо Рютер вкара трети гол с изстрел по земя от точката на дузпата. В 117-ата минута Лийдс оформи крайния резултат, след като участие в попадението имаше и Груев, но бе записано като автогол на Райън Харди.

На осминафиналите "Лийдс" ще има далеч по-труден съперник – победителят от преиграването на срещата между "Челси" и "Астън Вила".

В други преигравания от 4-тия кръг на турнира "Сатухемптън" победи "Уотфорд" с 3:0, а Ковънтри се класира след 4:1 над "Шефилд Юнайтед".

Снимка: БГНЕС