"Левски" надигра юношите на "Шахтьор" с дебютни голове

Лима и Фернандес се разписаха за "сините"

03.02.2024 | 18:30 Редактор: Толя Стоянова

Отборът на "Левски" се наложи над юношеския тим на "Шахтьор" (Донецк) с 2:1 в контрола, играна в турския курорт Белек. Дебютни попадение за "сините" вкараха бразилското крило Фабио Лима и аржентинският защитник Хоакин Фернандес. В края на мача украинският тим намали резултата с попадение на Антон Дрозд. Това бе трета победа на "сините" на лагера в Турция от седем мача и втори успех за два дни, след като вчера тимът на Костов се наложи над Динамо Киев с 1:0.

Треньорът бе дал повече време на младите футболисти на тима и на такива, които играят по-рядко. Дебют със синята фланелка направи и аржентинецът Фернандес след почивката, който ознаменува доброто си представяне с гол. Фабио Лима сам си спечели дузпа в средата на първото полувреме и в 21-вата минута откри резултата с плътен удар в левия долен удар на вратата.

Малко след час игра Марин Петков центрира отляво, а Хоакин Фарнендес изпревари вратаря на Шахтьор и засече топката в мрежата. В края на мача Левски можеше да вкара и повече голове, но пропуски направиха Илиян Стефанов и Асен Митков, а удар на Фабио Лима срещна десния стълб.

Следващата контрола на "Левски" е на 6 февруари срещу "Кайсар" от Казахстан. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС