Любо Пенев остава треньор на "Хебър", каза и какви са проблемите пред тима

"Бяхме принудени да се разделим с играчи", заяви треньорът

02.02.2024 | 16:52 Редактор: Вяра Димова

Напук на всички спекулации Любослав Пенев ще остане треньор на "Хебър", а това бе обявено официално по време на пресконференция. На нея присъства както самият специалист, така и шефът на тима Елизар Спасов. В последните седмици усилено се спекулира с неговото име. Отборът има сериозни финансови трудности, но въпреки това Пенев не е готов да го остави в този труден момент и бе категоричен в решението си.

"Проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва общината с ръководството на клуба да имат директен контакт, без посредници. Новият кмет с ръководството - така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приемат членове на общината в Управителния съвет на клуба", започна Любо.


"Стават 10-11 месеца откакто съм тук и работя с голямо удоволствие. Когато взех решение преди 10 месеца, ми хареса проектът и базата. Това е една от най-хубавите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Този проект е в застой. Ръководството полага усилия да се движи, но трябва и подкрепа. Тя трябва да дойде от Общината. Това че има нов кмет от ноември месец, означава ли, че не трябва да има футболен клуб "Хебър"?", попита специалистът.

"Промениха се много неща, не се помага на клуба и ние бяхме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Резултатите са на лице, този отбор пише нова история за "Хебър" (Пазарджик). Миналата година дори не играхме и плейоф. Това са важни неща. Започнахме първенството тази година и сме в добра позиция", допълни треньорът.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg