Хоселу издигна "Реал" (М) на върха в Испания

Победи с 2:0 като гост "Хетафе"

02.02.2024 | 09:25 Редактор: Толя Стоянова

"Реал" удари 2:0 като гост "Хетафе" в мач от отложения 20-и кръг на испанската Ла Лига. И двата гола вкара Хоселу. Нападателят първо се разписа в 14-ата мин. В 56-ата мин пък удвои. За "белия балет" това бе 5-ата поредна победа над "Хетафе". С успеха мадридчани се изкачиха еднолично на върха. Те имат 2 точки аванс пред сензацията "Жирона", при това при равни мачове. От самото начало на срещата "Реал" взе надмощие. В 9-ата мин Хоселу стреля технично, но ударът му срещна гредата. Шанс пред гола се откри и пред Винисиус, но шутът на бразилеца попадна право в ръцете на Давид Сория.

Натискът на "белия балет" все пак даде резултат в 14-ата мин. Лукас Ваксес проби по десния фланг и центрира към Хоселу, който се пребори със защитата на домакините и откри. В 33-ата минута далечен изстрел на Валверде премина високо над напречната греда. Минути по-късно отново Хоселу се нагърби да стреля от далечна дистанция, но вратарят на Хетафе отрази.

Още в първите минути на втората част гредата спаси "лос бланкос". Бившият играч на "Манчестър Юнайтед" Мейсън Грийнууд навърза няколко играчи на "Реал" и стреля. Ударът му обаче, за радост на Лунин, се отби в дясната греда, а след това излезе в аут. 2 мин по-късно "белият балет" удвои. Точен отново бе Хоселу. Испанецът получи пас от Винисиус и с майсторски удар отново опъна мрежата на домакините.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС