"Левски" с новина: Учредява дружество, помагащо за реконструкция на "Герена"

От клуба заявяват намерение за мащабни промени по стадиона

01.02.2024 | 12:05 Редактор: Искра Ангелова

От "Левски" излязоха със съобщение до феновете си, в което ги информират, че е създадено специално дружество за "Герена", както и заявяват намерение за мащабни промени по стадиона.

Ето какво пишат "сините":

Скъпи левскари,

С решение на УС на ПФК "Левски" АД, на 31.01.2024г (сряда), бе учредено дружество "Стадион Георги Аспарухов" ЕАД, 100% собственост на ПФК "Левски" АД.

Целта на новоучредената организация е да работи активно за подобряване на цялостната инфраструктура на клуба, включително и за реализиране на най-важната стъпка, свързана с развитието на "Левски", а именно: изграждане или цялостна реконструкция на футболен стадион, отговарящ на високите стандарти и очаквания на "сините" привърженици.

Наш приоритет, в тази посока, е на първо място, да извършим всички възможни законови действия, чрез които любимият ни клуб да получи пълните права да инвестира, управлява и развива стадион "Георги Аспарухов" в дългосрочен план.

По настоящем, екипът ни работи активно по създаването на необходимите предпоставки за реализиране на посочените цели, за чието постигане разчитаме на вашата подкрепа и доверие.

С уважение: ПФК "Левски".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR